DYI dárek pro pekaře nebo pekařku

Máte kolem sebe někoho, kdo rád peče? A nevíte si rady s dárkem? Zkuste vyrobit tento podle našeho návodu.

 

Občas se nám stane, že dostaneme objednávku na ručníkový dort na přání, který není tak úplně dortem. Většinou to bývá výzva, občas nesplnitelná:-) Nedávno jsme připravili krásný dárek, který ale na e-shopu vzhledem ke křehkosti nabídnout nemůžeme, tak jsme vám sepsali, jak ho připravit.

 

Budete potřebovat :

  • skleněnou nebo keramickou formu na koláč (ideálně 28 nebo 30 cm, třeba od české značky Simax)
  • malou dortovou formu (ideálně rozkládací s průměrem 20 cm)
  • cokoliv z čeho obdarovaná(ý) rád peče - já koupila 1kg bio mouky, prášky do pečiva a perníku, vanilkový, skořicový a citronový cukr, kakao, čokolády, pudinky, skořici, mlété mandle, rozinky.....
  • celofán - menší roli seženete v každém papírnictví, kupte raději 2 ks
  • mašli na ozdobení balíčku
  • izolepu
  • v našem "balíčku" byly ještě stokoruny, ale ty samozřejmě přidávat nemusíte:-)

 

Na začátek vezměte skleněnou nebo keramickou formu na koláč a do ní vložte malou dortovou formu. Důležité je vytvořit pevný základ balíčku. Do zadní části malé formy tedy vložte mouku. Před ní pak postupně vkládejte další ingredience podle velikosti, tím byste měli vyplnit celou menší formu tak, aby se v ní věci nehýbaly. Pak postupně skládejte další ingredience i před dortovou formu tak, jak vidíte na fotce. Skvěle se na to hodí kypřící prášky, čokoláda a cukry.

Konečná fáze bude nejtěžší, dostat vše do celofánu:-) Rozprostřete si celofán na stůl. Doprostřed položte váš výtvor (pozor bude dost těžký). Po stranách by vám mělo přečnívat alespoň 20 cm a na délku by měl celofán mít na každou stranu alespoň 60 cm. Zdvihněte celofán, které je za formou i ten, který je před ní a rohy dejte k sobě. Stáhněte ho nad středem formy stuhou a boční strany zahněte a stáhněte pod formu, tam je přilepte izolepou (klidně po celé ploše, aby celofán nebyl krabatý). Připněte mašli a máte hotovo:-)

 

Doufám, že balíček udělá radost a pokud by vyrábění nebylo nic pro vás mrkněte na naší nabídku připravených dortů. 

 

 

 

 

Zpět do obchodu