Nový černobílý Šapiťák na našich plenkových dortech a o tom, proč by mělo i Vaše miminko mít doma černobílou hračku

dortNEdort a Šapiťáci to spolu táhnou už dlouho. Když jsem vybírala první hračky pro naše plenkové dorty, bylo pro mě Šapito jasná volba - český výrobek, krásné vzory a vše vyráběno ručně.

Když dal principál Šapita do nabídky černobílé hračky byla jsem nadšená. Černobílé hračky jsou totiž pro malá miminka velmi důležité. Když se dítě narodí vídí zhruba jen desetinu toho, co vidíme my. Tak jako celé tělíčko i zrak se postupně vyvíjí a my můžeme miminku pomoci tréninkem zrakových funkcí, právě černobílými hračkami. A jak s miminkem trénovat? Stačí dávat dítěti k prohlížení různé hračky a předměty v právě v černobílé kombinaci a to blízko k očím a pohybovat s nimi do stran, nahoru a dolů. Miminko má dobře vyvinutý uchopovací reflex, a jakmile hračku spatří, může ji chytit a prohlížet si jí. Miminko vidí v počátcích svět v odstínech šedi, černobílé hračky ho proto snadno zaujmou a povzbudí jeho touhu objevovat a zkoumat. My máme dodnes doma "plácačku" která měla z jedné strany šachovnici a z druhé oči a úsměv, kterou jsme Vojtíkovi pořád mávali před očima.

No ale zpátky k dortům. Nyní mají totiž černobílé hračky svůj vlastní dortNEdort zdobený Šapiťákem. Pokud tedy chcete darovat plenkový dort, který je nejen užitečný, ale může pomoci rozvoji miminka, neváhejte a vybírejte na https://www.dortnedort.cz/dvoupatrove-plenkove-dorty/cernobily-sapitak/ nebo https://www.dortnedort.cz/tripatrove-plenkove-dorty/tripatrovy-plenkovy-dort-s-cernobilym-sapitakem/

 

 

 

Zpět do obchodu